“SEA HEROES” E-TWİNNİNG PROJEMİZ

Günümüzde, deniz kirliliği dünya genelinde ciddi bir çevresel sorun haline gelmiştir. Deniz kirliliği, sadece denizlerin yüzeyini değil, aynı zamanda deniz tabanını ve su altı ekosistemini de etkileyen bir tehdittir. Bu sorun, insan faaliyetlerinin doğanın üzerindeki etkilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmış ve küresel ölçekte büyük bir endişe kaynağı olmuştur.

3 ay sürecek eTwinning projemizle “su altı ekosistemini tehdit eden denizlerde plastik kirliliği” sorununa yönelik okulöncesi dönemdeki öğrencilerimizde farkındalık doğayı koruma bilinci oluşturmayı amaçladık.  Öğretmeni Emine AKCAKOCA olarak katıldığım bu keyifli projemizde çocuklarımızın okyanus ekosistemi ve deniz canlıları hakkında kalıcı ve dikkat çeken bilgilere ulaşmaları deniz canlılarını tanıma ve su altı ekosistemi hakkında bilgi edinmeleri desteklenecektir. Kuruculuğunu okul öncesi öğretmeni Hülya Salman’ın yaptığı Türkiye-Romanya ortaklı projemizde 10 Türk, 5 Romanya, 1 Malta, 3 Bulgaristan, 1 Gürcistan olmak üzere farklı branşlardan öğretmenler yer almaktadır.

15.02.2024 42

15-02-202415-02-2024